Zoeken in onze artikelen

vrijdag 21 november 2014

Tips om langer plezier te hebben van uw matras.


Geschreven door De Slaap Connaisseur, 17 november 2014


Slapen, slapen, slapen.... de een vind het noodzakelijk, de ander doet niets liever. Ligt ook een beetje aan je leeftijd. Slapen moet! Of je wilt of niet. Aangezien we een derde van ons leven slapen is het van essentieel belang voor onze gezondheid om op een kwaliteits matras te liggen. Het is toch wel één van de meest belangrijke aankopen in je leven. Als je bijvoorbeeld, zeg maar de mooie rijpe leeftijd van 85 jaar bereikt, dan heb je 28,3 jaar van je leven geslapen!! 
 

Een matras van goede kwaliteit gaat meestal wel een kleine 10 jaar mee. Daarna gaat de kwaliteit achteruit door natuurlijke slijtage en gebruik. Je kunt extra voorzorgsmaatregelen nemen om dit proces te vertragen. Met een beetje extra zorg kun je de levensduur van je matras een stuk verlengen. Wel is het belangrijk dat je een hoogwaardig en duurzaam matras kiest. Er zijn ook matrassen van mindere kwaliteit, maar die het toch goed doen als tijdelijk matras, bijvoorbeeld op het logeerbed. Op onze website kunt je precies zien wat de verwachte levensduur is van elk matras.


Onze tips:

* Koop een kwaliteitsmatras dat past bij je gewicht.
Sommige matrassen zijn niet geschikt voor zwaardere personen, maar de meeste wel. Laat je hierover goed voorlichten. Dan heb je langer plezier van je matras.


* Draai het matras minstens 1x per maand om.
Het omdraaien van je matras voorkomt kuilen en oneffenheden. Het matras blijft beter in vorm en zal daardoor langer meegaan.


* Zorg voor goede ventilatie.
Frisse lucht is sowieso gezond als je slaapt, maar ook je matras heeft er baat bij. Transpiratie wordt door het matras opgenomen en weer afgegeven aan de lucht. Het is zaak om er voor te zorgen dat deze vochtige lucht goed wordt afgevoerd en er verse toevoer van frisse zuurstofrijke lucht plaats vindt. Slaap met het raam of bovenlicht open. Is dat niet mogelijk door bijvoorbeeld de onveiligheid van de ligging van je raam, laat dan de slaapkamerdeur helemaal open.


* Stofzuig het matras.
Gebruik een meubelstukmond op de slang van je stofzuiger zodat het matras schoon blijft en er zo min mogelijk huisstofmijten achter blijven.


* Leg een matrasbeschermer onder uw matras.
Een ademende matrasbeschermer is een vilten laag tussen de lattenbodem en je matras en zorgt ervoor dat het matras niet slijt door de wrijving met de lattenbodem.


* Gebruik een (waterafstotende) hoeslaken van goede kwaliteit. 
Een moltonhoeslaken beschermd het matras tegen slijtage, maar neemt ook transpiratie op. Voor jonge kinderen die bedplassen of mensen die door ziekte en/of ouderdom te maken krijgen met urineverlies zijn er speciale incontinentiehoezen. Ze zijn snel te verwijderen en wasbaar. Het houdt het matras schoon en fris en houdt het matras vrij van vlekken en gaat slijtage tegen.


* Gebruik het matras niet als stoel of bank.
Regelmatig op de rand zitten kan ervoor zorgen dat daar een kuil zichtbaar wordt of zelfs de rand door buigt. Bij pocketvering matrassen zit de rand sowieso niet prettig door de harde omlijsting.


* Houdt het matras droog.
Laat geen vochtige handdoeken of was op je matras liggen. Vochtigheid zal damp veroorzaken en brengt schade aan het matras in de vorm van vochtkringen en schimmels. Bovendien gaat dat na verloop van tijd ruiken en dat zijn geen luchtjes die je in je huis wilt; al helemaal niet op je slaapkamer.





Ten slotte

Onze matrassentips zullen je helpen aan een gezonde en prettige nachtrust in een schoon en fris bed.

Voor voordelige kwaliteitsmatrassen kunt u kijken op dematrassenfabriek.nl. Mocht u op zoek zijn naar een baby- of kindermatras bezoekt u eens happy-sleepers.com.


Wilt u een incontinentie- en andere matras matrashoes bestellen? matrashoes.nl


Voor meer informatie over incontinentie, zie:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten